×
PREV
NEXT

Exclusiu web! Introdueixi el codi DECMARÇ17 a la seva reserva, i gaudeixi d’un 10% de descompte en el seu allotjament durant aquest mes.

Fauna

El Delta de l’Ebre és la zona humida més important de la costa Mediterrània en la Península Iberica, vigilada dia i nit per les abruptes i enigmàtiques muntanyes dels Ports de Beseit de fins a 1447m d’alçada.

El Delta de l’Ebre és un paradís per als ocells, s’han observat més de 350 espècies de les prop de 600 existents a Europa. Aquesta quantitat i varietat a convertit l’Ebre amb un punt de referència a nivell internacional.

Cal destacar les colònies de cria d’ocells marins, les més importants de la zona Mediterrània, entre les quals es distingeixen les de la Gavina Corsa (Larusaudouinií), el Xatrac Becllarg (SternaSanduicencis) i la Gavina Capblanca (Larusgenei).

Altres espècies de gran interès presents al Delta són: l’Ànec Blanc (Tadornatadorna), el Flamenc (Phoenicopteusroseus), el Capó Reial (Plegadis Falcinellus), la Perdiu de Mar (Glaeropatinsola) i la Garsa de Mar (HaematopusOstralegus), entre d’altres.

Per el que respecta als peixos, la confluència del mar amb el riu dóna lloc a una gran diversitat de ictioespècies, entre les que destaquen:

Aigua dolça: l’Anguila, el Llopet, la Madrilla, la Ràsbora, l’Espinós, la Bavosa de riu, l’Alborn, la Carpa, el Rutil, la Perca Llucí, la Perca americana, el Barb, la Carpa de miralls, el Fartet, la Gambúsia, el Llopet comú, el Carpí, el Gobi, el Samaruc i el Silur.

Aigua salada: el Gòbit de sorra, el Llobarro, la Saboga, el Fúndul, el Llenguado, el Joell, la Llisa calua, la Orada, la Llisa llobarrera, i l’Agulleta de riu entre altres.

La presència de grans mamífers es esporàdica. Al Delta podem trobar guineus (Vulpes vulpes), eriçons (Erinaceus europaeus) i mosteles (Mustela nivalis).

Com a més freqüents les rates d’aigua (Arvicola sapidus), els ratolins (Mus sp.) i els furanys (Crocidurasp.). Actualment fins a sis espècies de ratpenats es troben en fase de recuperació.

Al Parc Natural dels Ports, destaca la presència de la cabra salvatge (Capra pyrenaicahispanica). També trobem el porc senglar (Susscrofa), el teixó (Melesmeles) que habita a les parts altes dels ports, la llúdriga (Lutralutra), la geneta (Genettagenetta), el gat salvatge (FelisSylvestris), conills (OryctolagusCuniculus), l’esquirol (Sciurusvulgaris).

Per el que respecta les aus, als Ports trobem: voltors i altres rapinyaires, el Xoriguer (Falco tinnunculus), el falcó (Falco peregrinus), l’Àguila daurada (Aquilachrysaetos), l’Àguila blanca (HieraetusJascictus) a la zona d’Horta i l’Aligot comú (Buteobuteo).

Entre el rapinyaires nocturns es troben el mussol (Athenenoctua), el Varo (Strixaluco) i l’òliba (Tyto Alba).

Dels visitants estivals destaquen el rossinyol (Lusciniamegarhynchos), l’oriol (Oriolusoriolus), el cucut (Cuculuscanorus), la tórtora (Streptopeliaturtur) i l’abellerol (Meropsapiaster).

Alguns amfibis com: el tritó verd (Triturusmarmoratus, la granota verda (Ranaperezi), la granoteta de punts (Pelodytespunctatus). A Horta el gripau comú (Bufo bufo), el tòtil (AlytesObstetricans) i el gripau corredor (Bufo calamita). Rèptils: serp verda (Malpolonmonspessulanus), la serp d’aigua (Natrix maura). El dragó (tarentolamauritanica) i el llangardaix (Lacertalepida).

L’aranya més abundosa és la Agropebruennichi. A les parts més altes dels Ports, destaca la papallona Graellsiaisabelae. Entre els oleòpters cal destacar el Oreocarabusguadarramus i la Yaminasanguinea, Centhosphodruslevantinus, Paraphaenopsbreuilianus i el Tycobitinusescolai.

Protegit hi ha el petit cargol Cochlostomafontqueri. Als rius habiten les madrilles (Chondrostomatoxostoma), els barbs (Barbusbocageisspgraellsii) i la madrilleta roja (Rutilusarcasii).

TOP